Pula: Grad bogate povijesti i prekrasnih nekretnina

07. 08. 2023

Pula, jedan od najstarijih gradova u Istri, oduvijek je plijenila pažnju svojom bogatom poviješću i šarmom koji se ogleda u različitim vrstama nekretnina koje se mogu pronaći diljem grada. Od dobro očuvanih rimskih ostataka do šarmantnih starih vila, Pula nudi raznolik izbor nekretnina koje zadovoljavaju različite ukuse i potrebe.

 1. Rimska baština: Kada govorimo o povijesti Pule, nemoguće je zaobići njezinu slavnu rimsku prošlost. Amfiteatar, poznat kao Arena, jedan je od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara na svijetu. Ova impozantna građevina privlači mnoge posjetitelje, ali također pruža posebnu atmosferu okolnim nekretninama. Nekoliko stanova, kuća i vila u blizini Arene nudi jedinstveni doživljaj života u blizini ove povijesne znamenitosti.
 2. Stari grad: Povijest Pule nije ograničena samo na rimske ostatke. Stari grad obiluje uskim ulicama, slikovitim trgovima i zanimljivom arhitekturom. U ovom dijelu grada možete pronaći prekrasne stare kamene kuće s karakterističnim detaljima poput drvenih vrata, kamenih pročelja i prostranih dvorišta. Restaurirane nekretnine u starom gradu često su tražene i cijenjene zbog svoje autentičnosti i posebnog šarma.
 3. Vile s pogledom na more: Pula se može pohvaliti i impresivnim vilama smještenim uz obalu. Mnoge od ovih vila nude prekrasan pogled na more, što ih čini iznimno poželjnima za ljude koji sanjaju o životu uz obalu Jadranskog mora. Ove vile često imaju prostrane terase, bazene i privatne pristupe plaži, pružajući stanovnicima luksuz i udobnost u nevjerojatnom okruženju.
 4. Moderne stambene zgrade: Pored bogate povijesne baštine, Pula je također dom modernih stambenih zgrada koje pružaju razne mogućnosti stanovanja. Ove zgrade često su opremljene suvremenim sadržajima kao što su podzemne garaže, liftovi, fitness centri i zajednički prostori za druženje. Stanovi u tim zgradama privlače mlade profesionalce i obitelji koje cijene praktičnost, sigurnost i udobnost modernog načina života. Sviđa im se blizina trgovina, restorana i drugih uslužnih djelatnosti koje su dostupne u neposrednoj blizini. Stanovi u modernim stambenim zgradama često imaju prostrane balkone ili terase koje pružaju prekrasan pogled na grad ili more.
 5. Renovirane kuće s tradicionalnim šarmom: U Puli možete pronaći i mnoge renovirane kuće koje uspješno kombiniraju tradicionalni šarm s modernim udobnostima. Ove nekretnine su obnovljene s pažnjom prema autentičnim detaljima, poput drvenih greda, kamenih zidova i tradicionalnih keramičkih pločica. Renovirane kuće često su idealan izbor za one koji žele živjeti u povijesnom okruženju, ali s modernim pogodnostima.
 6. Apartmani za turistički najam: Budući da je Pula popularna turistička destinacija, mnogi vlasnici nekretnina odlučuju se za kupnju apartmana koje mogu iznajmljivati turistima tijekom ljetne sezone. Apartmani su često moderno uređeni i opremljeni kako bi zadovoljili potrebe gostiju. Ova vrsta nekretnine može biti izvrsna investicija za one koji žele ostvariti prihod od turizma.

Pula, grad bogate povijesti i prekrasnih nekretnina, nudi raznolik izbor domova za različite ukuse i potrebe. Bilo da želite živjeti u blizini rimskih ostataka, u šarmantnim starim kućama ili u modernim stambenim zgradama, Pula ima nešto za svakoga. Osim toga, ova povijesna i atraktivna destinacija pruža posebnu atmosferu i brojne pogodnosti stanovnicima.

Ako razmišljate o kupnji nekretnine u Puli, istražite različite četvrti i vrste nekretnina koje se nude. Bez obzira jeste li zaljubljenik u povijest, želite živjeti uz obalu ili tražite moderne sadržaje, Pula će vas sigurno oduševiti svojom bogatom poviješću i prekrasnim nekretninama koje čekaju da budu otkrivene.

Za više informacija i stručno savjetovanje, obratite se našoj agenciji za nekretnine u Puli. Naš tim stručnjaka pomoći će vam pronaći idealnu nekretninu koja će zadovoljiti vaše potrebe i ostvariti vaše snove o životu u gradu bogate povijesti i prekrasnih nekretnina – Puli.

Nadam se da vam je ovaj blog post pružio uvid u povijesnu vrijednost Pule i različite vrste nekretnina koje možete pronaći u ovom šarmantnom gradu. Ako imate još pitanja ili trebate dodatne informacije, slobodno se obratite našoj agenciji za nekretnine.

Podaci o tvrtki

 • Capital invest d.o.o.
 • Gladijatorska 17
 • Pula, Istra, Hrvatska
 • OIB: 16510293500

Kontakt podaci

Radno vrijeme

 • ponedjeljak - petak   8 - 17
 • subota   8 - 13

Ostali termini po dogovoru