Tržišna cijena nekretnine

10. 07. 2023

Kada razmatramo faktore koji kreiraju tržišnu cijenu nekretnine, lokacija i kvadratura su dvije ključne varijable koje se često uzimaju u obzir. Međutim, postoji i niz drugih faktora koji utječu na vrijednost nekretnine.

Kvadratura je važan faktor jer određuje veličinu prostora, što je često ključni razlog zašto potencijalni kupci razmatraju nekretninu. Veća kvadratura obično znači više prostora za život ili rad, što može biti važno za kupce. Međutim, važno je uzeti u obzir i tlocrtno rješenje koje može poboljšati funkcionalnost prostora i stvoriti osjećaj otvorenosti.

Lokacija je još jedan ključni faktor koji utječe na vrijednost nekretnine. Primjerice, nekretnina u središtu grada često će biti skuplja od nekretnine u ruralnom području zbog svoje blizine gradu, kulturnih atrakcija i mogućnosti zapošljavanja. Također, lokacija može utjecati i na okoliš, kao što je blizina prirode, plaže ili parkova.

Osim kvadrature i lokacije, postoji niz drugih faktora koji utječu na tržišnu cijenu nekretnine. Na primjer, kvaliteta gradnje, starost nekretnine, vrsta građevinskog materijala, stanje nekretnine i druge karakteristike također mogu utjecati na cijenu.

Dodatni prostori poput balkona, garaže, spremišta i drugih mogu utjecati na cijenu nekretnine jer dodaju vrijednost i funkcionalnost nekretnini. Na primjer, dodatni balkon s pogledom može povećati cijenu nekretnine jer pruža dodatni prostor za opuštanje i uživanje u pogledu.

Kada se sve ove varijable uzmu u obzir, to će utjecati na konačnu cijenu nekretnine na tržištu. Stoga je važno uzeti u obzir sve faktore prilikom procjene cijene nekretnine. Uzimanje u obzir svih relevantnih faktora može pomoći prodavateljima da prodaju nekretninu po pravednoj cijeni, a kupcima da donesu informirane odluke o kupnji. Ako zatrebate pomoć pri procjeni nekretnine, slobodno nam se obratite. Naša agencija je tu da vam pruži stručnu podršku i pomogne vam u procjeni tržišne vrijednosti vaše nekretnine.

Podaci o tvrtki

  • Capital invest d.o.o.
  • Gladijatorska 17
  • Pula, Istra, Hrvatska
  • OIB: 16510293500

Kontakt podaci

Radno vrijeme

  • ponedjeljak - petak   8 - 17
  • subota   8 - 13

Ostali termini po dogovoru