Refinanciranje postojećeg stambenog kredita prilika za zaštitu kućnog budžeta

23. 06. 2022

Krajnji je trenutak za refinanciranje postojećih stambenih kredita kako bi se građani zaštitili od rizika već najavljenog povećanja kamatnih stopa, pa i za kupnju nekretnina kojima će u bliskoj budućnosti izgleda cijene po četvornom metru i dalje rasti.

Zašto baš sad treba refinancirati postojeći stambeni kredit i fiksirati kamatu

Riziku za povećanje rate kredita zbog rasta kamata najviše su izloženi građani koji imaju stambene kredite s promjenjivom kamatnom stopom, a takvih je 30 do 40 posto, prema procjeni Hrvatske udruge banaka (HUB).

Reprogramom stambenog kredita koji su građani uzeli prije nekoliko godina promjenjiva kamatna stopa može se zamijeniti fiksnom kamatom u trajanju nekoliko godina i time građani mogu spriječiti da im rata kredita poraste kad dođe do rasta kamatnih stopa zbog ubrzanog rasta inflacije.

Danas građani mogu postići kamatu od 2,19% do prosječnih 2,79%

Ne samo da se reprogramom stambenog kredita građani mogu osigurati od povećanja rate kredita nego čak mogu i smanjiti postojeću ratu kredita.

Možete smanjiti mjesečnu otplatu kredita produljivanjem roka dospijeća,

Možete prijevremeno otplatiti kredite te ćete tako platiti manje kamata – najčešće primjenjivo kod stambenih kredita, ili možete konsolidirati sve vaše dugove, te novim kreditom prebiti stare kredite

– U nekim slučajevima rata kredita može se smanjiti i do 2.000 kuna. Dakle, građani reprogramom dobivaju i uštedu i sigurnost da ta smanjena rata neće porasti u narednim godinama. Vidimo kako rastu cijene a kućni budžeti su sve napregnutiji, reprogram kredita vam omogućava da zaštitite obiteljski kućni budžet.

Podaci o tvrtki

  • Capital invest d.o.o.
  • Gladijatorska 17
  • Pula, Istra, Hrvatska
  • OIB: 16510293500

Kontakt podaci

Radno vrijeme

  • ponedjeljak - petak   8 - 17
  • subota   8 - 13

Ostali termini po dogovoru