Grad Pula želi pomoći građanima u rješavanju stambenog pitanja

08. 06. 2022

Na dnevnom redu 13e sjednice Gradskog vijeća, koja se održala 01.lipnja, uvrštena je odluka o uključivanju Grada Pule u program društveno poticajne stanogradnje, s ciljem da se građanima Pule omogući rješavanje stambenih potreba i poboljša kvaliteta stanovanja uz poticaj javnih sredstava te uz mogućnost kupnje po boljim uvjetima od tržišnih.

Grad Pula želi pomoći građanima u rješavanju stambenog pitanja

Prema programu planiraju se uvrstiti katastarske čestice 1813/12 i 1813/13 koje se nalaze na križanju Šandaljeske i Dukićeve ulice, na području Busolera a ukupne površine 3.507 m2.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Robert Stemberger iznosi da će grad Pula osigurati građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključenje na komunalnu infrastrukturu sukladno zakonima o društveno poticajnoj stanogradnji a prava i obveze vezano uz izgradnju, pogledu osiguranja građevinskog zemljišta, komunalnog uređenja i komunalne infrastrukture te same prodaje stanova biti će regulirane ugovorom između Grada Pule i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Odluka o uvjetima i postupku programa naći će se na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća a nakon toga će biti raspisan javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova.

Na dnevnom redu nalazi se i donošenje odluke o kriterijima i postupku sufinanciranja kamate stambenih kredita a Grad je odredio sufinancirati kamate do maksimalno pet godina.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti sve osobe do 45 godine i koje imaju prijavljeno prebivalište na području grada Pule koje nije uvjetovano brojem godina prebivališta te koje nemaju u vlasništvu već neku nekretninu a kreditnim zaduženjem stječu prvu nekretninu, isto vrijedi i za bračnog ili izvanbračnog druga te ostale članove domaćinstva. Sufinanciranje kamate na stambene kredite može se zatražiti po javnom pozivu koji se objavljuje jednom godišnje.

 

Podaci o tvrtki

  • Capital invest d.o.o.
  • Gladijatorska 17
  • Pula, Istra, Hrvatska
  • OIB: 16510293500

Kontakt podaci

Radno vrijeme

  • ponedjeljak - petak   8 - 17
  • subota   8 - 13

Ostali termini po dogovoru